Szülői konzultáció

MEGHÍVÓ

"SZÜLŐSÉG" CÍMMEL SZÜLŐCSOPORTOKAT INDÍTUNK AZ

EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 "A KORA GYERMEKKORI INTERVENCIÓ

ÁGAZATKÖZI FEJLESZTÉSE" KIEMELT PROJEKT KERETÉBEN

Kedves Szülő / leendő Szülő / Családtag!

Ha Ön gyermekvállalásra készül, vagy van olyan gyermeke, aki még nem érte el az iskoláskort, akkor szeretettel várjuk idén ősztől induló, 5 alkalmas "Szülőség" foglalkozássorozatunkra, akár egyedül, akár párjával, vagy más, a gyermek nevelésében érintett családtagjával együtt. A foglalkozásokon a részvétel ingyenes.

A tematikus csoport célja a család működésével, a párkapcsolattal, a szülői szerepekkel, a gyermek fejlődésével kapcsolatos ismeretek átadása, valamint a résztvevők érzelmi támogatása, a szerteágazó szülői szerepekben történő megerősítése, a belső erőforrások tudatosítása, felszínre hozása. Az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a résztvevők megtapasztalhassák a többi csoporttag odafigyelését, támogatását, visszajelzését, sőt, a közös munka bepillantást enged abba is, hogy a nehéz vagy különleges élethelyzetek kezelésében mások hogyan gondolkodnak, éreznek, cselekednek.

Tervezett főbb témák:

  • A párkapcsolattól a családig
  • Hogyan működik a család mint rendszer
  • A gyermek fejlődésének folyamata
  • A gyermeknevelés "fejtörői", buktatói
  • Természetes krízisek, nehéz helyzetek
  • "Én gyerekem, te gyereked, mi gyerekünk" - Mozaikcsaládok
  • Kapcsolat a nagyszülőkkel, rokonokkal, barátokkal  Kommunikáció a családban, családi játszmáink

A fenti témák inkább ajánlatok; a tematika rugalmasan alkalmazkodik egy-egy csoport igényeihez, kérdéseihez.

A csoportfolyamat 5 alkalmas, alkalmanként 4 órás foglalkozások keretében. Minden 10-12 fős csoportot két képzett és tapasztalt szakember vezet.

Helyszín: Budapest, XIII. ker., Reitter Ferenc u. 132.

A csoportokat a jelentkezések függvényében folyamatosan indítjuk, az időpontok meghirdetésénél az igényeket figyelembe vesszük.

Jelentkezni a szuloszakembercsoportok@csbo.hu e-mail címen lehet, név és telefonszám megadásával. Ezt követően kollegáink felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot tudjanak egyeztetni.

EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 - A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.

Székhely: 1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.

E-mail: efop195@csbo.hu 

MEGHÍVÓ

Kedves Szülő!

Az EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 "A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése" című kiemelt projekt keretében "Gyöngyhalász" elnevezéssel szülőcsoportokat indítunk eltérő fejlődésű gyermeket nevelő családok számára folyamatos kezdéssel, melyeken a részvétel ingyenes.

Ha az Ön családjában sérült gyermeket (is) nevelnek, és ő vagy valamely testvére még nem érte el az iskoláskort, akkor szeretettel várjuk Önt akár egyedül, akár párjával, vagy más családtagjával együtt az 5 alkalmas, alkalmanként 4 órás foglalkozás-sorozatunkra.

A tematikus csoportok célja a speciális helyzetben levő családok működésével, a párkapcsolattal, a megváltozott élethelyzetre reagáló szülői szerepekkel, a gyermek eltérő fejlődésével kapcsolatos ismeretek átadása, valamint a résztvevők érzelmi támogatása, a szerteágazó szülői szerepekben történő megerősítése, a belső erőforrások tudatosítása, felszínre hozása.

Az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a szülők megtapasztalhassák a többi csoporttag odafigyelését, támogatását, visszajelzését, sőt, a közös munka bepillantást enged abba is, hogy a nehéz vagy különleges élethelyzetek kezelésében mások hogyan gondolkodnak, éreznek, cselekednek.

A tematika rugalmasan alkalmazkodik egy-egy csoport igényeihez, kérdéseihez.

A 10-12 fős csoportot 2 képzett és tapasztalt szakember vezeti.

Helyszín: Budapest, XIII. ker., Reitter Ferenc u. 132., vagy

Budapest, XIII. ker., Tüzér u. 33-35.

A csoportokat a jelentkezések függvényében folyamatosan indítjuk, az időpontokat az igények figyelembevételével egyeztetjük.

Jelentkezni a szuloszakembercsoportok@csbo.hu e-mail címen lehet, név és telefonszám megadásával. Ezt követően kollegáink felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot tudjanak egyeztetni.

EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 - A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.

Székhely: 1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.

E-mail: efop195@csbo.hu