Továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás

2017. április 20-án került sor a továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás fennállásának 45. évfordulója alkalmából szervezett találkozóra Nyíregyházán. Borsod-Abaúj-Zempén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye pályaválasztási munkatársai, valamint pedagógusok vettek részt a rendezvényen. A nap első felében az iskolai pályaorientációs munkát segítő jó gyakorlatok átadására került sor, míg a délután folyamán a Pedagógiai Szakszolgálatok pályaválasztási munkaközössége tartotta szokásos gyűlését.

Továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás

Egyéni és csoportos vizsgálat keretében megnézzük a jellemző képességet, érdeklődést, munkamódot, munkával kapcsolatos értékeket, képet kapunk saját elképzelésekről, tanulmányi eredményről, s ezek ismeretében döntheti el a tanuló a következő lépést.

Pedagógiai tanácsadás

Szóbeli tájékoztatás a tanulóknak és szüleiknek, ennek keretében sor kerülhet saját elképzelés pontosítására, szakmacsoportnak megfelelő iskola kiválasztására, felvételi tájékoztató átböngészésére, lehetséges továbbfejlődési irány megvitatására.

Informatív tanácsadás

Igényelheti az intézmény a pedagógusoknak és szülőknek, illetve osztályfőnöki órára a diákoknak. Témája: iskolák, szakmacsoportok, felvételi eljárás, támogatási lehetőségek.

Szolgáltatásainkat előzetes időpont­egyeztetéssel vehetik igénybe.

Célcsoportunk: általános iskolások, középiskolás tanulók 25 éves korig, pedagógusok, szülők

Elérhetőségeink:

Tudlik Csilla

Nyíregyháza, Vécsey köz 27

30/2710714

palyavalasztas.szszbm@gmail.com

Kutasiné Czomba Ágnes

Kisvárda, Szent L. út 42.

45/415­089

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!